Pindakaas

Met zorg gemaakt
Pindakaas zonder palmolie

Er zijn weinig huishoudens waar geen pindakaas op tafel staat. Kies je voor Luna e Terra pindakaas, dan kies je anders. De hiervoor gebruikte pinda’s groeien op biodynamische wijze in een groene oase, middenin de Egyptische woestijn. Zonder gebruik van palmolie en op een Demeter-bedrijf gemaakt waar zorg een belangrijke pijler is, eet je zo eigenlijk ook een flinke portie liefde voor je medemens en de planeet.

let-assortiment-banners

Transformatie woestijn tot een groene oase

Wonder in de woestijn

Onze Luna e Terra pindakaas draagt het Demeter-keurmerk en dat is niet voor niets. Demeter-boeren koesteren de bodemvruchtbaarheid van hun land. Want alleen van gezonde akkers kun je vitaal voedsel oogsten. Dat wist Ibrahim Abouleish, oprichter van het biodynamisch landbouwinitiatief SEKEM als geen ander. In zijn land van herkomst toverde hij met compost, koeienmest en natuurlijke preparaten de dorre Egyptische woestijngrond om tot een groene oase voor mens en natuur. Inmiddels is dit een plek waar niet alleen een divers aanbod van de beste kwaliteit voedsel wordt geteeld. Het is een leefgemeenschap waar aandacht is voor onderwijs en gezondheidszorg. Dankzij eerlijke beloningen is bovendien de levensstandaard van de boerenfamilies sterk verbeterd. En het mooie is: er zijn in Egypte nog meer van dit soort plekken in ontwikkeling.

n de woestijn is bodemvruchtbaarheid niet vanzelfsprekend. Daarom werken de boeren met hart en ziel aan een goed bodemleven om ook in de toekomst te kunnen blijven oogsten.

Op je gezondheid

Omdat de kwaliteit van deze pinda’s zo hoog is, hoeven ze alleen nog maar gebrand en gemalen te worden. Met soms wat toegevoegd zeezout, zoals in de crunchy variant, eet je met onze pindakaas niets anders. De smeuïgheid komt van de eigen oliën uit de pinda’s. Daarnaast bevatten pinda’s ijzer, B-vitamines, vitamine E en eiwitten. Dat maakt pindakaas een gezonde keuze voor iedereen.

let-assortiment-banners

Pindaplant