Luna e Terra conserven

Het biologisch-dynamische keurmerk Demeter staat voor de puurste vorm van landbouw. Demeterboeren koesteren de natuurlijke bodemvruchtbaarheid van hun land. Alleen van gezonde akkers kun je immers vitale groenten oogsten. Met veelvuldige teeltwisselingen en afgewogen mestpreparaten van eigen vee zorgen Demeterboeren voor een rijk en gevarieerd bodemleven in de volle grond. Kruidenrijke zomen rondom de akkers trekken nuttige insecten aan die de groei en bloei van de groenten helpen bevorderen. Minimaal 10% moet uit worden besteedt aan bevordering van biodiversiteit, zoals bloemstroken, bijenkorven en paddenpoelen. Demeterboeren zijn de ware rentmeesters van onze aarde: ze gebruiken biodiversiteit in plaats van die te bestrijden. En dat proef je. De nieuwe opgave voor de Nederlandse landbouw is het sluiten van de natuurlijke kringloop. Demeter-Boer Sjaak Twisk behoort als biodynamisch boer tot de voorlopers. Hij doet al 30 jaar aan kringlooplandbouw. Niet alleen om bodemuitputting en biodiversiteitafname tegen te gaan, ook om gezond voedsel te kunnen blijven produceren. Hij teelt onder andere de zomergroenten zoals de doperwten en maïs van Luna e Terra.

Hij gebruikt klaver om nuttige insecten aan te trekken en wordt daarna in z’n geheel verhakseld en dient in de winter als krachtvoer voor zijn melkkoeien, waar hun stro vanuit de potstal weer als vruchtbare mest dient voor het land. Zo is het één samenhangend geheel die de kringloop weer rond maakt. Sjaak haalt dus alles uit zijn eigen bedrijf. Eén complete graanplant wordt in de winter weer als krachtvoer voor de koeien gebruikt en in de lente uitgereden als meststof over zijn akkerlanden.

let-assortiment-banners

Demeterboer Sjaak Twisk uit de Flevopolder


Luna e Terra conserven zijn verkrijgbaar in de varianten
Naast een uitgebreid aanbod groenten- en vruchtenconserven heeft Luna e Terra ook appelmoes, appelpuree, appel-mango en appel-banaanpuree in haar assortiment.