Pasta’s
De spelt voor deze vezelrijke volkoren en witte pasta’s is op biodynamische wijze geteeld door de familie Schneider in het Zuid-Duitse Sinsheim. Sinds jaar en dag kiest de boerenfamilie voor zaadvaste graanrassen. Dit graangewas heeft van nature een goede weerstand tegen ziektes en plagen en kunnen op eigen kracht vruchtbaar zaad voortbrengen. Na de oogst wordt dus een klein gedeelte van het graan apart gehouden als zaadgoed voor het volgende groeiseizoen, waardoor de boer jaar in jaar uit zelfstandig blijft. De rest gaat naar de Spielberger Molen, waar de molenaars gehele graankorrels malen. Deze pasta is op ambachtelijke wijze gemaakt, wat de beste smaak garandeert. De deskundige molenaars weten precies welke combinatie van verschillende kwaliteiten graan op de stenen wals moeten worden gelegd om de gewenste meeleigenschappen voor pasta’s te krijgen. Dat is vooral een kwestie van ‘fingerspitzengefühl’ en jarenlange ervaring. Tegenwoordig gebeurt het walsen elektrisch, wat voor 100% afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Het resultaat? Smaakvol en vitaal meel van dichtbij de natuur.
.jpg)
De tagliatelle wordt uit het pastadeeg gehaald