Olijfolie

Griekse olijfolie
De olijven van deze olijfolie zijn grotendeels met de hand geplukt bij een twaalftal biodynamische olijfboeren op het Griekse schiereiland Peloponnesos. De olijven zijn vervolgens ambachtelijk geperst en gebotteld in de kleinschalige fabriek van Epikouros in Kalamata.

De olijftelers volgen het ritme van de seizoenen en houden bij het planten en oogsten rekening met de stand van de maan. Als ze iets van de aarde nemen, zoals de oogst van olijven of andere gewassen, geven ze altijd wat terug zoals compost of schapenmest. Aan de kwaliteit van de olijven kunnen de olijfboeren proeven dat hun bodems vruchtbaar en vitaal zijn.

let-assortiment-banners

Geoogste olijven uit Githion een gemeente uit de regio Peloponnesos


Italiaanse olijfolie
De olijven van deze olijfolie zijn geplukt en geperst bij Azienda Agricola Surdo Francesca in het zuiden van Italië (Calabrië). De olijfgaarden liggen tussen de groene heuvels van een ongerept natuurgebied. Uit respect voor de inheemse flora en fauna heeft het familiebedrijf bewust gekozen voor de biodynamische landbouwmethode.

De olijftelers volgen het ritme van de seizoenen en houden bij het planten en oogsten rekening met de stand van de maan. Als ze iets van de aarde nemen, zoals de oogst van olijven en citrusfruit, geven ze altijd wat terug zoals compost of het inzaaien van bloemen en kruiden.

let-assortiment-banners

Azienda Agricola Surdo Francesca in Calibrië