Background LunaeTerra

LunaeTerra granen, muesli & vlokken

let-assortiment-bannersLunaeTerra is er trots op dat biologisch-dynamische boeren geweldige producten voortbrengen zónder kunstmest, chemie en mestoverschotten. Sterke gewassen, vitaal en volrijp. We doen er dan ook alles aan, deze producten zo heel mogelijk te houden. Zo verwerkt LunaeTerra bijvoorbeeld alleen hele granen in haar muesli ‘s en vlokken. Hierdoor blijft zoveel mogelijk voedingswaarde en vitaliteit behouden.

Demeter boeren zijn dol op granen
Granen spelen een belangrijke rol bij het sluiten van kringlopen. De biologisch-dynamische boer zoekt zoveel mogelijk naar een combinatie van grasland, akkerbouw en veeteelt binnen zijn eigen bedrijf. Overgebleven stro van de graanoogst geeft een lekker zachte ondergrond voor dieren in de stal waar het zich vermengt met mest. Een mix die weer heel goed gebruikt kan worden als vruchtbare mest op eigen akkers.

Ook helpen granen bij het ontwikkelen van een goede bodemstructuur. Wist je dat een graanplant onder de grond bijna net zo groot is als boven de grond? Met haar lange wortels zorgt de plant voor een mooie doorlaatbare bodem. Dat is goed voor de waterhuishouding: als het hard regent kan de bodem de grote hoeveelheid water beter verwerken en als het droog is kan deze het vocht beter vasthouden. Hierdoor is de bodem beter opgewassen tegen weersveranderingen en is er minder mest nodig.

In het assortiment
LunaeTerra granen zijn verkrijgbaar in de varianten gerst, spelt en tarwe. Het assortiment vlokken en muesli ‘s bestaat uit basismuesli, boerenmuesli, vruchtenmuesli & havervlokken (fijn en grof).