Background LunaeTerra

LunaeTerra conserven

let-assortiment-bannersBiologisch-dynamische groente is groente met pure levenskracht. Geworteld in de vitale aarde, volgroeid onder de warme zomerzon en door boeren omhuld met zorg en aandacht. Dat geeft uiteindelijk een volle smaak en producten vol vitaliteit.

In het ritme van de natuur
Alles in de natuur heeft een eigen ritme en daar houdt de biologisch-dynamische boer rekening mee. Hij laat de natuur zoveel mogelijk haar werk doen, want zodra hij ingrijpt, raakt er ergens in de kringloop iets uit balans waardoor ziekten kunnen ontstaan. Loopt de boer toch ergens tegenaan? Dan duikt hij niet meteen in de boeken op zoek naar dé oplossing, maar kijkt hij wat de plant nodig heeft. Hij vertrouwt erop dat hij de oplossing altijd in de natuur kan vinden.

Tijd voor biodiversiteit
Biologisch-dynamische boeren telen altijd in de volle grond en niet kunstmatig op water met voedingsstoffen. Met mest, compost en natuurlijke preparaten houdt de Demeter boer de bodem vruchtbaar. Ook verbouwt hij eenzelfde gewas pas weer na enkele jaren op hetzelfde stuk grond. Alles is erop gericht de bodem te verrijken in plaats van haar uit te putten. Niet voor niets voelen veel vogels, vlinders, bloemen en zoogdieren zich thuis op de biologisch-dynamische boerderij. Ze zorgen niet alleen voor een vitale bodem, maar geven ook kleur aan het landschap. De biologisch-dynamische boer verwelkomt ze met open armen. Graaf maar eens een kuil in een Demeter akker en je zult versteld staan van de vele wormen en andere bodemdiertjes die je tegenkomt.

LunaeTerra conserven zijn verkrijgbaar in de varianten
doperwten, doperwten-wortelen, rode bieten, rode kool, sperziebonen, tuinbonen, witte bonen, wortelen en zoete maïs.

Naast groenten- en peulvruchten conserven heeft LunaeTerra ook appelmoes, appelpuree en appel-mango puree in haar assortiment.